Bujar Osmani kundër sanksioneve evropiane ndaj Rusisë

Arben Fetahu

MPJ e udhëhequr nga Bujar Osmani kundër sanksioneve evropiane ndaj Rusisë.
Një analizë e shpejtë e deklaratave dhe vendimeve të BE-së në fushën e politikës së jashtme tregon se RMV refuzohen të rreshtohet me BE-në sa u përket sanskioneve ndaj Rusisë në lidhje me okupimin në Ukrainë, edhe pse BE kërkon harmonizimin e plotë të politikës së jashtme të vendeve kandidate. Osmani duhet të sqarojë pse politika e jashtme e RMV gjindet në një vijë me atë të Vuçiçit dhe Dodikut, kundër BE-së dhe në mbrojtje të interesave të Putinit.
Gojën plotë BE, veprimet pro-ruse. Si ishte ai muhabeti për dorën e zgjatur?