Brnabiq: Nuk ka barazi midis taksës dhe luftës për tërheqjen e njohjeve

Heqja e tarifave të vendosura nga Prishtina për mallrat serbe dhe ndërprerja e veprimtarive të Beogradit për të tërhequr njohjen e të ashtuquajturës Kosova nuk ka asnjë lidhje me njëra-tjetrën dhe asnjë shenjë barazie nuk mund të vendoset ndërmjet tyre, tha sot kryeministrja e Serbisë Ana Brnabiq.

“Këto dy gjëra nuk kanë asnjë lidhje me njëra-tjetrën. Taksat nuk janë futur për këtë. Prandaj nuk mund të thuash diçka që është vendosur, pa marrë parasysh të gjitha, ajo duhet të tërhiqet dhe ne duhet të bëjmë diçka tjetër, që nuk ishte shkaku i taksës,” është shprehur Brnabiq duke iu referuar deklaratës së emisarit amerikan Richard Grenell se taksa duhet hequr dhe Serbia duhet të ndalë fushatën për tërheqjen e njohjeve.

“Prishtina duhet të heqë tarifat në mënyrë që të vazhdojë dialogun,” nënvizoi Brnabiq, transmeton Tanjug.

“Ne nuk mund të ndikojmë në këto vende kaq lehtë dhe të themi – mos tërhiqni aksidentalisht njohjen … Është çështje e një debati dhe dialogu tjetër, në të cilin duhet të merren parasysh të gjitha gjërat e tjera. Tarifat duhet të tërhiqen për të vazhduar dialogun, kështu që atëherë do të shohim gjithçka tjetër,” tha Brnabiq.