Betejat e poshtërimit dhe mashtrimit nga Ohria (2001) gjer në Venecia (2019)

Shkruan: Nijazi Muhamedi

Në një analizë të “arritjes” së Marrëveshjes së Ohrit 2001,që e ka bërë para disa vitesh një think-tank amerikan, me një analist afër palës amerikane në “negocimet” në Ohër, thuhet se MO do qëndrojë gjersa do ta mbajnë mashtrimet mbi këtë dokument,- që vjen me thënë që do t’u shiten shqiptarëve, – se ato biseda ishin “Një Betejë semantike” (Semantic Battle”) :disa individë nga pala shqiptare kërkonin me ngulm që të hyjnë në kushtetutë si popull, gjë që pala maqedonase nuk e pranonte, dhe Solana(me një “lider” shqiptar) u kujtuan të luajnë “betejën” semantike dhe “shpikën” një kuptim që të “tingëllonte” si “popull”, ama të ishte e kundërta e tij”pjesë e popullit shqiptar që “jeton” aty”..! DEBATI i djeshëm që nisi, u pa qartë se do bëhet vazhdimi i dytë i “Betejës semantike” , “betejës” së fjalëmashtrimesh për fjalën “shtetformues” e të tjera “zyrtarizime “si në pazar XHAMBAZËSH, si e ka nisur këtë debat mashtrimtar ky hajvarxhiu i Strumicës!
Faqja e zezë e Betejës së fjalëmashtrimesh vazhdon sot..!