Berlin, protesta kundër masave antivirus

Protestuesit u mblodhën në Berlinin qendror gjatë ditës së sotme, ndërsa ligjvënësit përgatiteshin të votonin mbi një propozim nga kabineti i Kancelares Angela Merkel, që do të vendoste kufizime në të gjithë vendin për të frenuar përhapjen e koronavirusit. Sipas planit, do të ketë një ndalim-qarkullimi gjatë natës, kufizim të kontakteve personale dhe mbyllje e dyqaneve, mjediseve kulturore e mjediseve sportive. Kancelarja Merkel e ka mbrojtur planin si të nevojshëm për të parandaluar mbingarkesën e sistemit të kujdesit shëndetësor, por qeveritë e shtetit dhe të tjerët kanë gjetur gabime me të.