BEG kundër Bytyqit: Nuk kemi detyrim t’i ngrohim shkupjanët në sezonin e ri të ngrohjes

Balkan Energy Group BEG – Prodhimi nuk ka bazë ligjore që t’i ketë në dispozicion termocentralet, nuk ka asnjë detyrim të vazhdojë veprimin në sezonin e ri të ngrohjes, as nuk ka aftësi financiare dhe aftësi kreditore për të blerë karburant për prodhimin e energjisë ngrohëse. Kështu thuhet në kumtesën e sotme të kompanisë, pas informacionit se e njëjta duhet të vazhdojë të japë energji ngrohëse në sezonin e ri të ngrohjes deri në përzgjedhjen e bartësit të ri të licencës.

Njoftimi i tyre vjen pas deklaratës së zëvendëskryeministrit Fatmir Bytyqi, të shtunën, kur tha se deri në zgjedhjen e një operatori të ri ekonomik, BEG duhet t’u shpërndajë qytetarëve energji ngrohëse. Sipas ligjit, BEG duhet të ketë edhe rezerva gazi dhe lëndë të tjera të para për të siguruar energji ngrohëse, thotë ai. Lidhur me termocentralet Lindje dhe Perëndim, që janë në pronësi të Adora Inxhenering, sipas së cilës qiraja si opsion pa qëllim të qartë për shitblerjen e termocentraleve nuk është e pranueshme, me qëndrim se proceset duhet të jenë në përputhje me ligjin dhe se marrja me qira është mjet legjitim.