BE-ja vendos raundin e 11-të të sanksioneve kundër Rusisë

Ambasadorët e Bashkimit Evropian kanë rënë dakord për paketën e 11-të të sanksioneve kundër Rusisë, tha të mërkurën Presidenca suedeze e Këshillit të BE-së.

“Paketa përfshin masa që synojnë të kundërshtojnë shmangien e sanksioneve dhe listimet individuale”, thuhet në Twitter.

Presidentja e Komisionit të BE-së, Ursula von der Leyen, mirëpriti paketën e sanksioneve, duke thënë se “do t’i japë një goditje të mëtejshme makinës së luftës së Putinit me kufizime të forta të eksportit, duke synuar entitetet që mbështesin Kremlinin”.

“Mjeti ynë kundër anashkalimit do të parandalojë Rusinë që të ketë në dorë mallrat e sanksionuara”, shkroi ajo në Twitter.