BBC-ja: Pse Kina mund të ndërtojë një spital brenda 6 ditësh?

Qyteti Wuhan deklaroi ditët e fundit se do të ndërtojë një spital të përkohshëm brenda 6 ditësh posaçërisht për mjekimin e të prekurve nga pneumonia e shkaktuar nga koronavirusi i ri.

Teksa mediat e mbarë globit janë fokusuar te ky lajm, Grupi Mediatik i Kinës publikoi një video me titull “Në kantierin e ndërtimit të spitalit ‘Huoshenshan’ në Wuhan”. Videoja ka gjetur jehonë të madhe te përdoruesit e internetit në mbarë botën.

Një përdorues nga Zelanda e Re komentoi: “Kina nuk ka i rreshtur kurrë veprimet që habitin botën. Kjo është aftësi udhëheqëse e vërtetë! Aftësi drejtuese me efektivitet të lartë!”

Në një koment të BBC-së me titull “Pse Kina mund të ndërtojë një spital brenda 6 ditësh”, jepet kjo përgjigje për këtë pyetje: “Sepse qeveria kineze mund të kapërcejë të gjitha kufizimet burokratike dhe të mobilizojë të gjitha burimet shoqërore.” (Wang Lei)