Bajrami: Vetingu i gjyqtarëve nuk është i mundur

Veting-u është një kontroll dhe nuk dallon nga kontrollet e tjera. Varet nga ajo që do të përcaktohet të kontrollohet, pavarësisht nëse ato janë pasuritë ose aftësia profesionale e gjyqtarëve dhe prokurorëve. Në atë pjesë, nëse dikush zgjedh vetingun, dhe si një shtyllë themelore të jetë pasuria, nuk kemi nevojë të jemi veçanërisht të përgatitur. Sipas nenit 17 të ligjit, Komisioni për Antikorrupsion monitoron të gjithë zyrtarët, përfshirë gjyqtarët për ndryshime pronash, tha Nuri Bajrami, anëtar i Komisionit
për Antikorrupsion. “Për shkak se ishim të lidhur, autoriteti ynë tejkalon ligjin tonë, dhe ky është autoriteti i rregullt që bëjmë. Ne nuk do të përfshihemi në mënyrë aktive drejt vetingut sepse puna jonë është zbatimi i ligjit. Nëse procedura e vetingut kryhet dhe informacioni kërkohet nga ne, ne do ta sigurojmë atë”, thotë Bajrami. Sidoqoftë, ai beson se vetingu i plotë i gjyqtarëve nuk është i mundur në vend për shkak të asaj, që ai thotë, është ndotje e shoqërisë dhe mosrespektim i ligjeve nga e kaluara. “Ne duhet të pyesim veten se kush prodhon krim dhe korrupsion. Përshtypja ime është se kemi ndotje korrupsioni në të gjitha sferat e jetës. Rrjedh nga politika, politika ka
mbikëqyrjen e gjithçkaje. Po të zgjidhnim drejtuesit në këtë mënyrë siç u zgjodhëm ne, tani do të kishim pastrim të qartë”, thotë Bajrami.