ASH: Pse e dërguan në Venecia, ne nuk jemi pakicë, kërkojmë gjuhën shqipe në Kushtetutë

Aleanca e Shqiptarëve ka reaguar për konkluzionet e Komisionit të Venecias. Nga kjo parti thonë se shqiptarët nuk janë pakicë dhe se gjuha shqipe duhet të rregullohet përsëri me Kushtetutë. Aleanca për Shqiptarët beson se Komisioni i Venecias nuk duhej të ishte kërkuar për një opinion për tërë ligjin, por vetëm për dispozitat që rregullojnë përdorimin e kartëmonedhave shqiptare dhe në ushtri. “Së pari, ligji nuk është dashur të dërgohet fare sepse është në përputhje me Kushtetutën e RSM, megjithëse qeveria e dërgoi atë për të marrë një rekomandim nga Komisioni i Venecisë, por ishte menduar vetëm që ta dërgonte atë për dy pyetje. Rekomandimet tani po vijnë për të përdorur gjuhën e gabuar të minoriteteve në Bashkimin Evropian. Ne shqiptarët nuk jemi pakicë këtu, por jemi një bashkësi përbërëse, mbi 25%. Si Aleancë për Shqiptarët insistojmë të bëjmë ndryshime kushtetuese dhe ta bëjmë shqipen gjuhën zyrtare, jo gjuhën e 20 përqindëshit “, tha sekretari gjeneral i ASH-së, Arben Taravari.(INA)