ASh-ja e bën “përhajër” flamurin shqiptar në Çashkë

“Let jetë perhajr inaugurimi i Flamurit kuq e zi në Komunën Çashkës”, kështu shkroi këshilltari komunal i Aleancës për Shqiptarët në Çashkë, Halil Ferati, përcjell TV21. Ai bëri të ditur se vendosja e flamurit është e drejtë ligjore që buron nga rezultatet e regjistrimit të fundit të popullsisë në Maqedoninë e Veriut.

Edhe ASh merr meritat për këtë akt.

“Një drejt ligjore ishte obligim për respektuar insistimin jon sjellë rezulltati real. Po qe sot mos jetë ditë shum festive e kam të qartë se ende ekzistojnë steriotipet të ndryshme që e kanë problem ta pranojnë realitetin së populli Shqiptarët është shumicë
E kutoj që nuk është e pranushme aq lehtë një realitet i ri që mbizotëron në territorin e Komunës së Çashkës
Do të vije dita ku do të behët inaugurimi i Flamuri më kenget dhe valle Shqipe ku do të jetë ditë edhe më festive
Urime për gjithë pupullin Shqiptar”, shkroi Ferati në Facebook.