Artistët më të paguar të dekadës

Forbes shpesh zbulon të dhëna interesante për shumën e parave që fitojnë të famshmit dhe personalitete nga fusha të ndryshme çdo vit dhe tani revista ka realizuar edhe një në përfundimin e dekadës!

Në përfundimi të viti 2019, dhe dekadës poashtu është zbuluar lista e10 muzikantëve me fitim më të lartë të dekadës dhe artisti në pozitën e parë mund të ju befasojë.

Disa nga artistët të përfshirë në listë nuk ka publikuar një album që nga viti 2015 dhe ata as nuk shkuan në turne gjatë kësaj dekade, kështu që paratë nuk vinin vetëm nga karriera e tyre muzikore.

Lady Gaga , Beyonce dhe Taylor Swift janë ndër yjet që përbëjnë listën.

Forbes ka përfshirë vetëm artistë që janë ende gjallë në këtë renditje. NëseMichael Jackson do tëishte gjallë, ai do të kishte kryesuar listën pasi ai ka fituar mbi 2 miliardë në dekadën e kaluar. Pashtu janë përfshirë vetëm muzikantë, jo njerëz që punojnë vetëm në prapaskenë në industrinë e muzikës./Indeksonline/

Më poshtë lista:

10. Lady Gaga

Fitimet: 500 milion dollarë

9. Katy Perry

Fitimet: 530 milion dollarë

8. Paul McCartney

Fitimet: 535 milion dollarë

7. Jay-Z

Fitimet: 560 milion dollarë

6. Elton John

Fitimet: 565 milion dollarë

5. P.Diddy

Fitimet: 605 milion dollarë

4. U2

Fitimet: 675 milion dollarë

3. Beyonce

Fitimet: 685 milion dollarë

2. Taylor Swift

Fitimet: 825 milion dollarë

1. Dr. Dre

Fitimet: 950 milion dollarë

Në rast se nuk e dini, Dr. Dre ka një 20% të aksioneve në Beats, i cili u ble nga Apple për 3 miliardë dollarë në 2014.

Krahas punës që bëjnë, janë fitimet që ata sigurojnë fal karrierës e që padyshim është një motivim shtesë, nëse jo i vetmi motiv.