Arrijnë 5000 pasaporta në Maqedoninë e Veriut

Ministri për Punë të Brendshme, Naqe Çulev bëri të ditur se gjatë ditë së sotme duhet të vinë 5.000 pasaporta.

“Deri më 24 mars do të përfundojë furnizimi i 140.000 pasaportave të tjera”, tha Çulev.

Ndryshe, në Maqedoninë e Veriut kishte mungesë të pasaportave për shkak të mungesës së tyre dhe pritej nga kompania gjermane t’i kryej deri më 24 mars.

Tashmë mbi 27 mijë qytetarë kanë aplikuar për pasaportë ndërsa para kësaj, pasaporta jepeshin vetëm për persona që kishin nevojë për shëndet.

Maqedonia e Veriut gjithashtu ka kufizuar lëvizjen e qytetarëve për shkak të coronavirusit, ndërsa të gjithë ata që lëshojnë vendin duhet të nënshkruajnë letër se nuk do të vinë në tre muajt e ardhshëm.