Aktakuzë për një grup kontrabandistësh me emigrantë

Një prokuror publik kompetent nga Prokuroria Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit ka ngritur aktakuzë për kontrabandë me emigrantë për gjashtë persona. Grupi kriminal ka pranuar dhe transportuar në mënyrë të përsëritur emigrantë të kundërligjshëm me automjete të ndryshme udhëtarësh dhe transportues të përshtatura për transportin e disa personave dhe me targa të rreme. Nga paratë e fituara nga biznesi kanë blerë automjete dhe pasuri të patundshme.

Siç njoftoi Prokurori Publik, në periudhën nga dhjetori i vitit 2019 deri në tetor të vitit 2020, me qëllim dhe përfitim, vëllezërit R.V. (27) dhe D.V. (26) kanë organizuar një grup për kryerjen e krimeve – kontrabandë me emigrantë, kurse anëtarët e grupit të organizuar u bënë AA. (28), V.D. (22) dhe I.M. (27).

Prokuroria dorëzoi edhe propozim për masën e paraburgimit të përcaktuar nga gjyqtari në procedurë paraprake kundër të pandehurve R.V, D.V dhe I.M dhe masën e arrestit shtëpiak të përcaktuar nga Këshilli Penal kundër të pandehurit D.K të zgjatet, kurse të pandehurit V.D. për të zëvendësuar masën e caktuar të paraburgimit me masë të arrestit shtëpiak.