Akt barbar ndaj gjuhës shqipe në kompleksin memorial të NënëTerezës në Shkup!

Shkup, 13 maj – Sot një dorë e padukshme por dashakeqe ka mënjanuar
mbishkrimin e ITSHKSH (Departamenti i Gonxhe Bojaxhiut- Nënës Tereze)
nga pllaka përkujtimore e Nënës Tereze si dhe mbishkrimin në gjuhën
shqipe në bredhin e mbjellë nga vetë Nëna Tereze (1980), si
shenjëtregues i vendodhjes së shtëpisë së saj të lindjes.

Pas këtij akti të shëmtuar, Departamenti për mbrojtjen e figurës së
Gonxhe Bojaxhiut-Nënës Terteze (ITSHKSH) e ka rikthyer sërish mbishkrimin e
ITSHKSH, kurse pritet që ndërkohë të rikthehet edhe mbishkrimi në
gjuhën shqipe në bredhin e Nënës Tereze.

Menjanimi i mbishkrimeve në gjuhën shqipe nga sheshi i Shkupit tregon
për mungesën e respekti ndaj figures së Nënës Tereze, por edhe
urrejtje të papëmbajtur ndaj gjuhës shqipe, sepse kësaj radhe vetëm
gjuha shqipe ishte target i shëmtisë.

ITSHKSH e dënon një akt të tillë barbar dhe fton institucionet
përkatëse që ta ndriçojnë dhe të marrin masa adekuate ndaj keqbërësve.