A do të vendoset shtatorja e Adem Jasharit në Prishtinë

Gazetar: Çlirimtar Morina

Mbi 12 mijë nënshkrime të peticionit do të dorëzohen të hënën, nëse nuk përfillet mund të vendoset në mënyrë vetjake.

Lexo Edhe:

Kurti 2 ende pa plan për vendosjen e reciprocitetit

Për 23 ditë me radhë u dëgjua kjo thirrje.

E kësaj ftese iu përgjigjën mbi 12 mijë qytetarë.

Të gjithë nga ta, njësoj si organizatori kanë vetëm një qëllim, vendosjen e shtatores së Adem Jasharit në kryeqytet.

Peticionin dhe kërkesat që kanë fillimisht grupi i tifozëve “Plisat” do ta adresojnë në institucionet shtetërore të hënën.

Nëse nuk e përfillin këtë peticion dhe kërkesat e tyre, këta zotohen që do ta vendosin vetë shtatoren.

Megjithatë për ta vendosur shtatoren e komandantit legjendar në kryeqytet nevojiten edhe disa procedura të tjera.

Nga Agjencioni për Menaxhimin e Komplekseve Memoriale kanë treguar që kjo iniciativë do të duhej të ishte shtetërore e jo vetjake.

Zogaj thotë që megjithatë e përkrahin iniciativën HJU e grupit “Plisat”, ndërsa tregon se kush është fajtori për mungesën e kësaj shtatore në Prishtinë.

Premtime për vendosjen e shtatores së Adem Jasharit në kryeqytet kanë dhënë edhe kandidatët për kryetar të kësaj komunë, nga  AAK  dhe nga partia Fjala.