26 vjetori i Epopesë së UÇK-së, prezantohet logoja zyrtare

Epopeja e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK) është një kapitull i rëndësishëm në historinë e Kosovës, i cili u shkrua gjatë luftës në vitet 1998-1999 kundër forcave serbe të regjimit të Milosheviqit.

Më 5, 6 dhe 7 mars të vitit 1998 në Prekaz të Skenderajt forcat serbe sulmuan shtëpitë e familjes Jashari, duke vrarë 55 anëtarë të familjes Jashari.

Qeveria e Kosovës së fundmi ka prezantuar logon zyrtare për shënimin e 26 vjetorit të Epopesë së UÇK-së.

Epopeja e UÇK-së vazhdon të jetë një kujtim i rëndësishëm për popullin e Kosovës dhe për historinë e tyre kombëtare, si simbol i rezistencës dhe përpjekjeve për liri dhe pavarësi. /Telegrafi/