Zaevi akuzon Mickoskin për mospajtimin e datës së zgjedhjeve

Lideri i Lidhjes Social Demokrate të Maqedonisë, Zoran Zaev akuzoi drejtpërdrejtë kryetarin e opozitës Hristjan Mickoski për mosarritjen e një marrëveshje për datën e ardhshme të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare. Ai tha se Mickoskit nuk i intereson as gjendja shëndetësore as ekonomike të qytetarëve, sipas tij, Mickoskit i intereson vetëm përkeqësimi i gjendjes ekonomike të vendit dhe vendi të shkoj në kaos pa funksionimin e plotë të institucioneve në gjendjen ku ndodhet vendi. Për fat të keq nuk kemi një datë edhe pse të gjithë kanë ranë dakord, si nga Komisioni i Sëmundjeve Njitëse, si nga OSBE1OHDIR. Nuk ranë dakord tani që janë të mbyllur të gjitha që nga,

shkollat, kopshtet, kufijte edhe cdo gje. Duan të bëjnë zgjdhje në vjesht kur pandemia të kthehet sësrish. OSBE ODHIR janë të gatshme të na monitorojnë, këtu nuk po arrijmë dot në konsesnus. Nuk ekmi marrëveshje për shkak të Mickoski. Nuk kam parë deri më tani politikan të tillë, atij nuk i interson as shëndeti dhe as mirqënia e qytetarëve. Ai po pret që ekonomia dhe mosfunksionimi i institucioneve të përfshijë vendin- tha Zaev.