Zaev: S’mjafton një familje byrekxhinjësh për të zbatuar shqipen në Strumicë (VIDEO)

Kreu i LSDM-së Zoran Zaev në konferencën e sotme për shtyp tha se tabela dygjuhëshe e vendosur në zyrën e Prokurorit Publik në Strumicë është vendosur gabimisht dhe do të hiqet. Duke ironizuar ai tha se në Strumicë nuk ka më shumë se 20 përqind të popullsisë etnike shqiptare.

“Kemi një familje shqiptare që bëjnë “strumicki burek”  ata flasin maqedonisht, dhe një familje nuk është  20%”  u shpreh Zaev, përcjell TS.

Zaev shtoi se tabelat dygjuhëshe ekzistojnë vetëm në mjedise ku qytetarët e përkatësisë etnike shqiptare janë më shumë se 20 përqind dhe shprehu besimin se bordet në gjuhën turke mund të instalohen edhe në Gostivar ose serbisht në Kumanovë.