Wuhan shënon rritje të madhe të numrit të martesave pas tejkalimit të koronavirusit

WUHAN, April 7, 2020 -- Mr. Chen and Mrs. Zhang go through marital procedures at a marriage register office in Wuhan, central China's Hubei Province, April 7, 2020. Wuhan has resumed marriage registration service for citizens since April 3. (Photo by Cai Yang/Xinhua via Getty) (Xinhua/Cai Yang via Getty Images)

Në Wuhan, qyteti qendror kinez ku rastet e koronavirusit të u regjistruan për herë të parë në fund të vitit të kaluar, njerëzit më në fund po shfaqen nga muajt e bllokimit të kësaj jave dhe po fillojnë të kthehen në normale, raporton CNN.

Për disa çifte – ata, marrëdhëniet e të cilëve mbijetuan javët e mbërthyera brenda së bashku – mënyra e përsosur për të festuar rilindjen e qytetit është të martohen.

“Sot është një ditë e veçantë, një fillim i ri për mua dhe për Wuhan”, tha Xu Lin, një banor i Wuhan që u martua të mërkurën, për Global Times.

Qeveria e Wuhan rihapi zyrtarisht zyrën e saj të regjistrimit të martesës të premten e kaluar, por dasmat filluan me seriozitet këtë javë pasi u hoqën kufizimet e bllokimit.

Sipas Alipay, një degë e gjigantit të teknologjisë Alibaba, e cila operon disa aplikacione qeveritare për Wuhan, pati një rritje prej 300% të trafikut në shërbimin e regjistrimit të martesave, dhe shumë përdorues në mediat sociale u ankuan se nuk mund të hynin në të, transmeton lajmi.net.

Nëse rritja e dasmave do të rezultojë në më shumë çifte të martuara në shkallë vendi mbetet për tu parë, pasi vjen pas një rritje përkatëse të divorceve që thuhet se është shkaktuar nga presionet e bllokimit.