Von der Leyen: Masat për COVID-19 të jenë të kufizuara dhe proporcionale

Presidentja e Komisionit Europian, Ursula von der Leyen nënvizoi sot se të gjitha masat emergjente të marra nga shtetet anëtare për të luftuar kundër koronavirusit duhet të jenë të kufizuara aq sa është e nevojshme dhe rreptësisht proporcionale.

“Në një komunikatë të publikuar pas një votimi në Hungari që i dha Viktor Orbanit pushtete pothuajse të pakufizuara, gjermanja kujtoi gjithashtu se demokracia nuk mund të të funksionojë pa median e lirë dhe të pavarur”, ndërsa ligji hungarez parashikon deri në pesë vjet burg për shpërndarjen e lajmeve të rreme.