Vendet që kanë vaksinën e tuberkulozit të detyruar kanë më pak raste vdekjesh

Vendet që kanë vaksinën e tuberkulozit të detyrueshme kanë më pak raste vdekjesh, sesa vendet që nuk e kanë me detyrim këtë vaksinë. Një studim preleminar i postuar në medRxiv, një sit për hulumtime mjekësore të pabotuara, ka gjetur lidhjen midis vendeve që detyrojnë qytetarët e tyre të marrin vaksinën e bacilit Calmette-Guerin (BCG), ka treguar më pak raste të konfirmuara vdekjesh nga Kovid-19. Edhe pse vetëm një korrelacion, shkencëtarët në të paktën gjashtë vende po kryejnë prova që përfshijnë punonjës të shëndetit të vijës së përparme dhe njerëz të moshuar në vaksinën BCG për të parë nëse ata mund të ofrojnë në të vërtetë njëfarë niveli mbrojtjeje kundër koronavirusit të ri.