Te ndalohet plotësisht pirja e duhanit në Maqedoni, ja nisma e filluar?!

Kanë kaluar dy vjet preh kur personat të cilët nuk pinë duhan, por edhe duhanpirësit janë helmuar nga tymi i cigares në tarraca, kopshte dhe platforma jashtë ambienteve të hotelierisë, pasi që dy vjet më parë u mundësua me ndryshimet ligjore.

Deri më tani, më shumë se 5.000 qytetarë kanë mbështetur peticionin që kërkojnë kthimin e Ligjit të duhanit të për hapësira të brendshme. Në vitin 2017, u nënshkrua një peticion duke kërkuar ndaljen e ndryshimeve në ligjin e miratuar nga Kuvendi në mars 2018. Propozim ligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për mbrojtjen e duhanit, i cili më pas u paraqit nga deputetët: Tomislav Tuntev, Jovan Mitreski, Mirsada Emini Asani, Shpresa Hadri, Petre Shilegov dhe Vasko Kovaçevski, u lejua që të pihet duhan në ambiente të hotelierisë dhe kur ato janë mbyllur për shkak të kushteve të motit. Me peticioni aktual tani po kërkohet të rikthehet ligji i mëparshëm që ndalon pirjen e duhanit në ambiente të mbyllura.