Sllovenia ndan 3 miliardë euro për të shpëtuar ekonominë e saj nga koronavirusi

Lubjana zyrtare miratoi një ligj për të ndihmuar ekonominë vendore që të tejkalojë krizën e shkaktuar nga epidemia e koronavirusit, e cila kap vlerën 3 miliardë euro.

Qeveria ka harmonizuar një paketë ligjesh për lehtësime financiare, taksash dhe subvencione për ekonominë dhe qytetarët e prekur nga epidemia e koronavirusit, dhe ka vendosur që ndihmën e planifikuar fillimisht prej dy miliardësh ta rrisë në gjithsej tre miliardë euro.