“Shengenit Ballkanik”, ja çfarë po diskutohet në samitin e tretë

Prej orës 10:15 ka nisur samiti liderve të Ballanit Perëndimor.

Sipas Top Channel, Rama, Vuçiç, Zaev dhe Gjukanoviç kanë mbi tavolinë një dokument pune ku janë duke u disktuar, lëvizja e lirë e njerëzve dhe shërbimeve dhe mallrave.

Po ashtu pritet të nënshkruhet një prootokoll bashkëpunimi për emergjencat civile.

Po ashtu është duke u diskutuar dhe për investimet.

Në foton familjare të liderve të Ballkanit Perëndimor ishin edhe Mateo Rivellini nga Banka Europiane e Investimeve, Linda van Gelder nga Banka Botërore si dhe Genoveva Ruiz Kavalera, drejtore për Ballkanin Perëndimor në Komisionin Europian.