Së shpejti fillon votimi i anëtarëve të VV-së për marrëveshjen me LDK-në

Rreth tridhjetë mijë anëtarë të Lëvizjes Vetëvendosje pritët gjatë ditës sotme të votojnë për marrëveshjen bashkë-qeverisëse me Lidhjen Demokratike që u nënshkrua në orët e mëngjesit të sotëm.

I gjithë procesi do të fillojë në mesditën e së dielës ku secili anëtar i VV-së do të votojë në pikat e partisë në çdo komunë të Kosovës.

Ky është një veprim i cili është paraparë në statutin e Lëvizjes Vetëvendosje, që për secilën marrëveshje të nivelit nacional dhe të rëndësishëm të pyeten secili anëtar i partisë.

Pas shumë përpjekjeve sot u nënshkrua marrëveshja për koalicionin qeverisës ndërmjet LVV-së dhe LDK-së. Derisa nesër në seancën plenare pritët të votohet qeveria e udhëhequr nga Albin Kurti.