Refuzohet kërkesa për apanazh e Janevës në Kuvend

Anëtarët e Komisionit kuvendor për çështje të zgjedhjeve dhe emërimeve në vazhdimin e pasdites të seancës njëzëri e refuzuan kërkesën për apanazh të ish-prokurores speciale publike Katica Janeva, e dyshuar në rastin “Reket”.

Në seancë u konstatua nga aspekti juridik formal se nuk ekzistojnë arsye për pranimin e kërkesës se ajo nuk është zgjedhur nga Kuvendi.

Deputetët, gjithashtu, debatuan edhe për, siç theksuan “paturpësinë e Janevës të kërkojë kompensim të tillë nga Kuvendi”.

Seanca e njëzet e gjashtë e Komisionit u ndërpre në propozim të Trajko Dimkovit të VMRO-DPMNE-së i cili kërkoi konsultime shtesë për vazhdimin e procedurës rreth konkursit publik për zgjedhjen e anëtarëve të ASHMAA dhe për emërimin e anëtarëve të Këshillit programor të RTVM-së.