Princi Harry ka një njoftim për publikun

Ai tha se Gjermania ka qenë një pjesë kryesore e familjes “Invictus Games” që nga fillimi në vitin 2014 dhe se e di se ata do të jenë nikoqirë shembullorë në marrjen e mantelit dhe të shfaqin atë që sporti vazhdon të bëjë për këta burra dhe gra inspirues në rimëkëmbjen e tyre “.

Njoftimi vjen ndërsa konkurrentët përgatiten për Lojërat e Invictus 2020, të cilat do të zhvillohen gjatë muajit maj në Hagë, Holandë dhe do të përbëhen nga më shumë se 500 konkurrentë nga 20 kombe.

Lojërat e para zyrtare të Invictus u zhvilluan në Londër.

Themeluar nga vetë Princi Harry, lojërat janë një konkurs ndërkombëtar sportiv që mbledh së bashku ushtarakë të plagosur ose të sëmurë dhe gra me qëllimin për të mbështetur rehabilitimin dhe shërimin.

Lojërat mbajnë një vend të veçantë në zemrën e Harry, pasi ai shërbeu në ushtri për më shumë se 10 vjet. Dhe vetëm disa ditë pasi mirëpriti djalin Archie në maj, ai udhëtoi për në Holandë për të filluar numërimin zyrtar të ngjarjes së këtij viti.