Po ta kishin vjedhur Zvicrën sa e kanë vjedhur Shqipërinë, Zvicra moti do kish falimentuar

Madje, unë do të thoja se,
Jemi aq të pasur sa, po të ndodhte që politikanët zvicerianë ta kishin vjedhur Zvicrën aq shumë, sa e kanë vjedhur politikanët shqiptarë (gjatë 2 – 3 dekadash) Shqipërinë(*),
Zvicra do të kishte falimentuar si shtet!
P. S.
(*) Shqipëria këndej Drinit dhe
Shqipëria përtej Drinit. (Gafurr Adili)