Paralajmërim për tornado të fuqishme në Britani, pas dëmtimeve të shkaktuara nga erërat

Detërat e stuhishëm, erërat e forta dhe shiu i vrullshum kanë skhaktuar anulime të panumërta të lëvizjes së tragetëve, trenave dhe aeroplanëve.

Mediet britanike po raportojnë se tornado Ciara mund të sjellë erëra me forcë uragani deri në 145 km në orë sot.

Qindra shtëpi po vuajnë nga mungesa e furnizimit me energji elektrike që nga mëngjesi.

Parashikuesit e motit kanë paralajmëruar se mbeturinat fluturuese mund të çojnë në lëndime e të rrezikojnë jetë.