OBSH: Lehtësimi i bllokimit nuk nënkupton fundin e pandemisë

Lehtësimi i bllokimit në shumë vende europiane nuk duhet të shërbejë si një mundësi për të festuar fundin e koronavirusit, është paralajmërimi i nisur nga drejtori rajonal i OBSH-së, Hans Kluge në një intervistë për gazetën britanike ”Daily Telegraph”.

“Japonia dhe Singapori e kuptuan shpejt se nuk është koha për të festuar, por për t’u përgatitur,” tha Kluge.

“Jam shumë i shqetësuar. Mund të ketë një valë të dytë dhe një tjetër të gripit sezonal në vjeshtë. Njerëzit mendojnë se bllokimi ka mbaruar, por asgjë nuk ka ndryshuar”, shtoi ai.