Nëse flisni shqip me kamarierët në këtë restorant në Finlandë, paguani gjysmën e faturës

Shqiptarët ia kanë dalë të hapin biznese gati kudo në botë dhe kanë korrur mjaft sukses. I tillë është edhe rasti disa shqiptarëve, që kanë hapur një restorant në Helsinki.

Emri i restorantit është “La bella Trattoria” dhe nëse i flisni shqip personelit të këtij restorani do të paguani gjysmën e faturës. Kjo mund të duket e pabesueshmë, por është e vërtetë.

Kjo gjë është bërë në shenjë respekti të gjuhës shqipe dhe shqiptarëve. Restoranti në fjalë është në pronësi të pesë shqiptarëve të Kosovës, të cilët jo vetëm nuk e kanë harruar se nga janë por po nderojnë gjuhën shqipe.

Ata po promovojnë kulturën dhe kulinarinë shqiptare në Finlandën e largët. Në këtë restorant gatuhen edhe ushqime filandeze, por edhe shqiptare. Gjellërat shqiptare u pëlqejnë edhe filandezëve.të pëlqyeshme edhe për vendasit.