Maqedonia e treta në botë për papunësinë e të rinjve

A general view shows Skopje's main square, Macedonia, on February 6, 2019. - On February 30, 2019, Macedonia was formally invited to join NATO and in order to enter the military alliance, the country, at the insistence of its neighbor Greece, agreed to change its name to the Republic of North Macedonia. (Photo by Robert ATANASOVSKI / AFP)

Gazeta angleze “The Economist” ka publikuar statistika në lidhje me papunësinë në botë dhe tek të rinjtë. Vendi ynë vazhdon të jetë në maje të listave sa i përket papunësisë, sidomos tek të rinjtë.

Sipas statistikave të “The Economist” për vitin 2018, papunësia tek të rinjtë (mosha prej 15 deri 24) është 44.7 përqind. Me këto numra Maqedonia e Veriut renditet e treta në botë, ndërsa para saj janë vetëm Bosnja e Hercegovina (46.7%) dhe Afrika e Jugut (52.9%).

Ndërsa sa i përket papunësisë tek të gjitha moshat, Maqedonia e Veriut është në vendin e gjashtë në botë, me 21.6 përqind të papunësisë. Ndërsa Shqipëria me 13.9 përqind të papunësisë së popullsisë, renditet në vendin e 19 në botë.