Largimi i fuqisë punëtore, problem për Maqedoninë

Largimi i fuqisë punëtore nga vendi në Evropën Perëndimore, do të jetë një çështje shqetësuese për rajonin tani dhe në të ardhmen, thotë Zëvendëskryeministri Koço Angjushev, pas njoftimit se Gjermanisë i duhen 50,000 punëtorë në fusha të ndryshme. Ligji i ri për punësimin nga vendet jo anëtare u jep atyre shpresë të madhe. Angjushev thotë se mënyra e vetme për të parandaluar largimin është ajo që bën Qeveria momentalisht, përmirësimin e kushteve të punës dhe rritjen e pagave.

Kur themi se paga minimale është e lartë, bie në kundërshtim me atë që po them. Po, duhet të jetë edhe më e lartë nëse duam që njerëzit të qëndrojnë në vendin tonë, dhe kjo është mënyra e vetme për ta bërë atë. Për më tepër, në mënyrë që të mund të jepni paga më të larta është t’i bësh ato, kompani, më produktive dhe më konkurruese…- deklaroi Koco Angjushev./Alsat