Ky është numri i rasteve të reja me koronavirus në Zvicër

547 persona të tjerë u testuan pozitivë për koronavirusin, duke arritur në total 22.789 raste, tha të mërkurën Zyra Federale Zvicerane për Shëndetësi, raporton CNN.
Vendi gjithashtu ka regjistruar 705 vdekje të lidhura me koronavirusin, dhe shkalla e incidencës është 266 për 100,000 banorë, tha zyra.

Ngjarjet publike dhe private janë të ndaluara në Zvicër deri më 19 prill dhe vendi është i vendosur për të kufizuar udhëtimet jo thelbësore.

Vetëm banorët dhe qytetarët zviceranë – dhe ata të Lihtenshtajnit fqinj – ose njerëz që udhëtojnë për arsye të lidhura me punën ose për raste urgjente, u lejohet të hyjnë në vend.