Kush është drenicakja që u dekorua me Urdhrin “Shote Galica”, iu bashkua UÇK-së nga dita e parë

E në mesin e atyre që sot u dekoruan nga presidenti Thaçi është edhe ish luftetarja e orëve të para të UÇK-së, Lindita Jusufi, e cila u dekorua me dekoratën Urdhri ‘Shotë Galica’në shenjë respekti për kontributin e saj në kohët me të vështira.

Lindita edhe pse shumë e re në moshë kapi pushkën dhe u rreshtua përkrah trimave të Kosovës në luftën kundër okupatorit serbë për lirinë  që gëzojmë sot.

Ndryshe në cermonin e sotme  u ndanë dekorata si ‘Hero i Kosovës”, “Urdhri i Lirisë”, “Urdhri i Pavarësisë”, Urdhri ‘Shotë Galica’, “Urdhri luftëtari i Lirisë Adem Jashari

Kontributin e tyre Thaçi e quajti të çmuar e të jashtëzakonshëm për pavarësi e liri.