Kryetari i Kumanovës u bën thirrje qytarëve për bashkëpunim pas mbylljes së qytetit në karantinë

Kryetari i komunës së Kumanovës nëpërmjet një statusi në fejsbuk u bën thirrje bashkëqytetarëve të tij të bashkëpunojnë dhe të dëgjojnë organet kompetente pas vendimit të qeverisë për ta mbyllur qytetin në karantinë nga mbrëmja e sotme deri të hënën në mëngjes.

Statusi i plotë në fejsbuk:

Të dashur bashkëqytetarë, numri i pozitiv i të prekurve nga virusi Kovid-19 në Kumanovë është rritur dukshëm.
Vendimi për të kufizuar lëvizjen është i domosdoshëm, të gjithë duhet ta respektojmë atë për të parandaluar një pandemi.
Sikur të ishte njoftuar, natyrisht, që selia komunale për mbrojtje dhe shpëtim e kërkon atë që nga 22 Mars, që individët gjatë gjithë kësaj kohe të sillen në mënyrë të papërgjegjshme dhe të mos respektojnë rekomandimet dhe masat e selisë dhe Qeveria nuk i rrezikon të gjithë në përgjithësi nga pandemike.
– Duhet të jemi të vetëdijshëm dhe të disiplinuar, mund të durojmë deri të hënën, ata që nuk kanë mundësinë të furnizohen me më të domosdoshmit do të marrin ndihmë këto dy ditë.
Shëndeti kolektiv është përparësia numër një.
Më vjen keq për gjithë këtë që po kalojmë.
Unë bëj thirrje për qetësi dhe pa panik do ta kapërcejmë edhe këtë.
Qëllimi është të parandaloni përhapjen e virusit, të mbani distancën tuaj dhe të qëndroni në shtëpi.