Koronavirusi: Ushtria italiane vjen në ndihmë pasi krematoriumi lufton për të përballuar vdekjet

Automjetet e ushtrisë janë sjellë për të transferuar dhjetëra arkivole nga Bergamo në rajone të tjera, sipas agjencisë së lajmeve Ansa.

Qyteti i pasur, në veri-perëndim të Milanos në rajonin e Lombardisë së Italisë, ka regjistruar të paktën 93 vdekje të lidhura me koronavirusin pasi rastet vazhdojnë të rriten pa mëshirë çdo ditë.

Kryetari i Bergamo, Giorgio Gori, tha se numri i vërtetë i vdekjeve të lidhura mund të jetë më i lartë pasi shumë njerëz me simptoma COVID-19 kishin vdekur para se të testoheshin.

“Krematoriumi i Bergamos, duke punuar me kapacitet të plotë, 24 orë në ditë, mund të krijojë 25 të vdekur”, tha një zëdhënës për autoritetin vendor.

“Isshtë e qartë se nuk mund të duronte numrat e ditëve të kaluara”.

Arkivolet tani po merren në krematoriume në Modena, Acqui Terme, Domodossola, Parma, Piacenza dhe disa qytete të tjera.