Kop: Të mos bëhet dramë nga secila pengesë në rrugën drejt BE-së

Unë e shoh pozicionin e Bullgarisë si një pengesë në rrugën për në BE. Por është e rëndësishme të mos zhgënjeheni sa herë që keni ndonjë pengesë në rrugë, të ecni përpara, të zbatoni reformat dhe ne do t’ju mirëpresim si një vend anëtar, tha ambasadori i Mbretërisë së Holandës Dirk Jan Kop në intervistën e së Dielës për REL.

“Mendimi im mund t’ju trondisë, sepse nuk mendoj se është kaq e rëndësishme. Ajo që është e rëndësishme është që vitin e kaluar ky vend mori dritën jeshile për të filluar negociatat e pranimit në Mars të vitit të kaluar, është e rëndësishme që ky vend të përfundojë reformat që i duhen zbatuar. Kur ai proces të mbetet pas nesh, RMV-ja do të bëhet anëtare e BE. A ka ndonjë pengesë gjatë rrugës? Padyshim që ka. Ata duhet të kapërcehen. Por pyetja nuk është nëse Maqedonia e Veriut do të jetë anëtare e BE-së, por kur? Dhe do të zbuloni se në disa fusha shkon më shpejt sesa pritej ose më ngadalë sesa prisni”, tha Kop.

Sipas mendimit tim, nuk ka nevojë për të bërë dramë nga çdo pengesë në rrugë, dhe unë e shoh pozicionin e Bullgarisë si një pengesë në këtë rrugë, tha Kop. “Nuk mund të parashikoj saktësisht se kur do të zhvillohet konferenca ndërqeveritare, ose gjatë presidencës portugeze, shpresoj se do të ndodhë. Por gjëja e rëndësishme është të mos zhgënjehesh sa herë që ka ndonjë pengesë në rrugë, të ecësh përpara, të zbatosh reformat dhe ne do t’ju mirëpresim si anëtare”, shtoi ai.