Kinë, regjistrohen 10 vdekje dhe 20 raste të reja me COVID-19

Komisioni Kombëtar i Shëndetësisë në Kinë njoftoi se dhjetë persona të tjerë kanë humbur jetën në 24 orët e fundit nga koronavirusi i ri (COVID-19), ndërsa janë zbuluar 20 raste të reja.

Komisioni kinez njoftoi se në 24 orët e fundit kanë vdekur dhjetë njerëz, të gjithë në Wuhan, ndërsa 20 raste të reja u zbuluan nga autoritetet, ndërkohë që afro 11.000 njerëz aktualisht janë nën trajtim mjekësor.

Numri i vdekjeve nga shpërthimi i koronavirusit të ri në Kinë ka arritur në 3.204, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH).

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara u ngjit në 81.048, bazuar në shifrat e OBSH-së.

Pas shfaqjes në Wuhan në dhjetor, virusi është përhapur në rreth 150 vende dhe territore, duke shkaktuar mijëra të vdekur.