Kina po u jep para të gatshme blerësve të makinave për të rigjallëruar shitjet e shkatërruara nga pandemia

Këtë vit, numri është afër 3.7 milionë, dhe tani qeveria po shpërndan para për të ndihmuar tregun më të madh në botë të automjeteve të kthehet në këmbët e tij pas pandemisë koronavirus, raporton CNN.

Shitjet e makinave ranë 42% në tremujorin e parë të vitit 2020 në krahasim me vitin e kaluar, sipas të dhënave të lëshuara në fund të javës së kaluar nga Shoqata Kineze e Prodhuesve të Automjeteve.

Ndërsa kjo është kryesisht për shkak të një rënieje të madhe të 79% në shkurt – kur vendi me 1.4 miliardë njerëz regjistroi vetëm 310,000 shitje – tregu mbetet shumë i dobët. Vetëm 1.43 milion automjete u shitën në Kinë muajin e kaluar, një rënie prej 43% gjatë muajit mars 2019.