Kina do të ketë mbulim të plotë urbanistik 5G në vitin 2020

Zona urbane e Kinës do të mbulohet plotësisht nga rrjeti 5G vitin e ardhshëm, sipas Ministrisë së Industrisë dhe Teknologjisë së Informacionit.

Duke mbështetur një rritje të shëndetshme të telekomunikacionit, industria e softuerëve dhe e informacionit të Kinës ka parë 15% rritje të të ardhurave këtë vit në krahasim me vitin e kaluar.

Shërbimet e telekomit regjistruan një rritje 20%, ndërsa sektori i internetit u rrit 15% në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kalur.

Deri tani, Kina ka hapur mbi 120 mijë stacione bazë 5G.