Kanguri nuk ndalon së përqafuari vullnetaren që i shpëtoj jetën nga zjarret në Australi

 

Një pamje prekëse është shfaqur këto ditë, ku Australia po përballet me zjarre të shumta apokaliptike, ku shumë kafshë kanë humbur jetën si pasoj e zjarrit që ka përfshirë një pjesë të madhe të vendit, ndërsa shumë vullnetar janë angazhuar për shpëtimin e kangurëve dhe kafshëve të tjera që janë në rrezik.

Është për të ardhur keq që ne njerëzit shpesh harrojmë rëndësinë e mirënjohjes. Është një vlerësim mirënjohës për atë që marrim, një mënyrë për të pranuar mirësinë në jetën tonë.

Mirënjohja konfirmohet se është e lidhur me lumturinë, pasi rrit pozitivitetin, ndërton marrëdhënie të forta, dhe përmirëson shëndetin.

Për dallim nga njerëzit, kafshët kurrë nuk harrojnë të na falënderojnë për dashurinë dhe kujdesin që u japim atyre. Këtë e vërteton edhe sjellja e këtij kanguri, pasi që i shpëtohet jeta nga vullnetarët në Australi.