Ivanka Trump shfaqet me shami në Dubai, ngjall reagime në publik

Ivanka Trump ndodhet në Emiratet e Bashkuara Arabe pasi është pjesë e “Forumit Global të Grave” të mbajtur në Dubai.

Ajo është edhe këshilltarja speciale e forumit dhe gjatë vizitës është takuar edhe me princin e kurorës Shejh Mohamed bin Zayed Al Nahyan.

Ivanka është fotografuar e veshur me hixhab në Xhaminë e Madhe të Shejh Zayed.
Por fotografitë e saj kanë ngjallur një reagim të ashpër duke e akuzuar atë për shfaqje të mbështetjes së rremë për gratë myslimane.
Disa mbështetës të Donald Trump u shprehën se ajo duhej të merrte një qëndrim dhe të bënte një protestë, në vend që të përpiqej të kënaqte udhëheqësit muslimanë.

Të tjerët mendonin se ajo ishte thjesht duke treguar respekt për një vend adhurimi dhe nuk kishte të bënte çështja as pro as kundër hixhabit.

Disa të tjerë komentuan se ajo është e gatshme t’i përmbahet traditave myslimane dhe është e gatshme të flasë me babanë e saj për islamofobinë.