Haradinaj kujton heqjen e autonomisë nga Millosheviqi: Gratë dhe burrat e Kosovës qëndruan stoikisht në të drejtën për vetëvendosje

Votimi për revokimin e autonomisë së Kosovës u bë më 23 mars 1989.

Haradinaj theksoi se e drejta për vetëvendosje është e drejtë e patjetërsueshme e cila na përcolli me dekada.

“Kujtojmë ditën kur makineria politike shtypëse e Millosheviqit e hoqi autonominë e Kosovës. Nderojmë ditën kur gratë dhe burrat e Kosovës rezistuan dhe qëndruan stoikisht në të drejtën e tyre për vetëvendosje. E drejta për vetëvendosje është e drejtë e patjetërsueshme e cila na përcolli me dekada. Kjo e drejtë nuk është e zmbrapsjes dhe e përuljes por e rezistencës dhe besimit në vizionin e shtetbërjes dhe vlerave kombëtare e perëndimore”, ka shkruar Haradinaj në Facebook.