Gjykatësi Teofilovski u vet paraqit para Gjykatës Penale

Zoran Teofilovski, anëtari aktual i Këshillit Gjyqësor para Gjykatës Penale. Alsat mëson jozyrtarisht se ai kishte thirrur imunitetin e tij atje, që në praktikë do të thotë se seanca nuk u mbajt fare. I takon Këshillit Gjyqësor, ku ai është anëtar, të mblidhet brenda 24 orësh për të vendosur nëse do të revokojë imunitetin e tij.

Një vit më parë Teofilovski u bë anëtar i organit që emëron dhe shkarkon gjyqtarët, dhe erdhi në Gjykatën e Apelit në Gostivar.

Raporti i Teofilovskit vjen pasi ai dje nuk ishte i disponueshëm për autoritetet e zbatimit të ligjit.

Ai dyshohet për një hetim të nisur nga Prokuroria për Krimin e Organizuar në lidhje me privatizimin e paligjshëm të tokës.

Në të njëjtin hetim, shtatë të dyshuar të tjerë, përfshirë ish-punonjës të komunës së Tetovës, të cilët legalizuan një ndërtesë që nuk ekzistonte, më pas u shitën me kërkesë të Teofilovskit. Dëmi vlerësohet në 860,000 euro.