Gjykata e Hagës me hetim për krime në territoret palestineze

Kryeprokurori i Tribunalit penal ndërkombëtar, Fatu Bensuda njoftoi se sot do të ngrit hetim për krime të dyshuara lufte në territoret palestineze, që mund të përfshij akuza kundër izraelitëve apo palestinezëve.

Ajo tha se “krime lufte janë kryer dhe po kryhen në Bregun Perëndimor, përfshirë edhe në Jerusalemin Lindor dhe Rripin e Gazës”.

Bensuda shtoi se është kërkuar hetim nga territoret palestineze, ajo nuk duhet të kërkojë miratim nga gjykatësit që të fillojnë me aktivitetet hetuese.