Është gabim të mendohet se BDI-së i takojnë meritat e UÇK-së

Nga Sami Ukshini Kom.SOKOLI, VAL ZEKA, SHEK HALLAÇI

Normalisht se të drejtën e thirrjes në një vlerë të caktuar e ka çdo kush,që ka qen pjesmarrës, kanë të drejtë edhe ata që e vlerësojnë atë vlerë, këtu tek Shqiptarët në Maqedoni është krijuar një bindje e gabuar ,se BDI ka të drejtën ekskluzive të thirrët në emër të UÇK-së dhe luftës se 2001,këtu tek ju BDI edhe pse është thirrur në ato vlera nuk ka respektuar dëtyrimin moral, që kanë pasur ndaj Kombit dhe Dëshmorëve të rën në luftën e 2001, a e dini se përse…!!!!
– Sepse Ali Ahmeti luftën e ka pasur vetëm me ardhë në pushtet, dhe me u thirr në luftën sa herë ti duhët për pushtet.
-Sepse ajo luftë ka pasur për qëllim Bashkimin Kombëtar ,mirëpo minimumi i saj duhët të ishte Shqiptarët Shtetformues në kët shtet.
– Sepse ajo luftë ka mbaruar me një marrveshje që sështë realizuar as sot e kësaj dite.
– Sepse edhe pse UÇK e ka fituar atë luftë, dhe ka fituar simpatin e mbar opinionit Shqiptar edhe atij ndërkombëtar,sod ish pjestarët e saj ndiqën,burgosen dhe vriten nga shteti Maqedonas
-Sepse edhe pse është fituar ajo luftë, ju është lën njerëzve të gabuar, ta vazhdojnë aty ku e ka lënë pushka.
-Sepse Fazli Veliu është emëruar kryetar i shoqatës së veteranëve te UÇK-së,dhe qellimi i këtij emërimi ka qenë që Veliu të mbroj interesat e nipit Ali Ahmetit dhe BDI-së ,dhe asnjëherë ato të veteranëve të luftës së 2001.
-Sepse BDI si subjekt politik e dalur gjoja nga UÇK-ja, ska pasur kohë të merret me pjestarët e UÇK-së, sepse në fillim me Brate Luben, e më vonë me Bratuçecat Nikolla Gruevskin e Sasha Mihajlkovin është dashur ta zgjedhin problemin e BRANITELCAVE, që UÇK ka bër luftë me ta në 2001.
-Sepse është dashur që paralel më zgjidhjen e statusit të BRANITELCAVE, të zgjidhet edhe statusi i pjestarëve te UÇK-së,dhe ajo zgjedhje sështë bër as sod e kësaj dite.
-Sepse Ali Ahmeti partin e ka bër duke e shfrytëzuar mundin,gjakun dhe vuajtjet e popullit Shqiptar, për te ardhur në pushtet.
-Sepse koha e ka dëshmuar se Ali Ahmeti, dhe BDI pushtetin e kanë pasur, për intëresa të vetat ,dhe të një grupi të vogël ,e jo për intëresat Kombëtare.
-Sepse Ali Ahmeti ka qën gënjeshtar, dhe gjith aktivitetet e tija gjoja Kombëtare, kan çën vetëm maskim për çëllime tjera, koha ja ka hjekur atë maskë,dhe në shesh ka dalur fëtyra e vërtetë e tij.
-Sepse sepse te këqijat e Ali Ahmetit skan fund ..!