Ekskluzive: Vendimi i Gjykatës Kushtetuese për amnistinë e Ivanovit është votuar 8:1 e jo 5:4

Vendimi i Gjykatës Kushtetuese për të filluar një procedurë vlerësimi, në bazë të nenit 11-a, të Ligjit për plotësim të Ligjit për falje të vitit 2016, ka një ndikim të drejtpërdrejtë në akuzat penale dhe hetimet aktuale. Neni 11-a i lejon Presidentit të Shtetit të tërheqë një vendim të falur tashmë. Tani gjykata më e lartë do të përcaktojë nëse neni është në përputhje me Kushtetutën. Burime ekskluzive nga kjo Gjykatë njoftojnë se vendimi eshte sjellur me 8 vota pro dhe një kundër, e jo siç u njoftua 5 me 4.