Dhjetëra kumanovarë kanë qenë në bazat amerikane që u goditën nga Irani

Iraqi counter-terrorism forces stand guard in front of the US embassy in the capital Baghdad on January 2, 2020. - The US embassy siege by pro-Iran protesters in Baghdad lasted just over a day, but analysts warn it could have lasting implications for Iraq's complex security sector and diplomatic ties. On Tuesday, hundreds of Hashed supporters stormed the high-security Green Zone and besieged the US embassy. The ease with which they breezed past US-trained forces demonstrated the Hashed's dominance in Iraq, said Harith Hasan, an expert at the Carnegie Middle East Center. (Photo by AHMAD AL-RUBAYE / AFP)

Dhjetëra qytetarë të Maqedonisë së Veriut, të angazhuar në kompaninë KBR e cila shërben si logjistikë civile për ushtrinë amerikane, kanë qenë në bazat Ain Al Asad dhe Erbil, që u granatuan para dy netëve nga Irani, në shenjë hakmarrje për vrasjen e gjeneralit Kasim Suleimani, aporton Tv Telma.
Shumica prej tyre janë nga Kumanova dhe punojnë për këtë ndërmarrje që nga kriza e Kosovës, transmeton Gazeta Lajm.
Fatmirësisht asnjë prej shtetasve të Maqedonisë së Veriut nuk ka marrë lëndime edhe pse janë shqetësuar nga këto sulme. Disa orë më herët, për shkak të gatishmërisë së shpallur të nivelit më të lartë, ata janë transferuar në bunkerët e bazës.