Danimarka fillon me lehtësime të masave të karantinës

Danimarka planifikon të lehtësojë një pjesë të masave të karantinës të vendosura për shkak të virusit korona.

“Çerdhet dhe kopshtet do të vazhdojnë me punë prej 15 prillit. Nxënësit nga klasa e parë deri në të pestën do të kthehen në klasa”, tha mbrëmë kryeministrja Mete Frederiksen, që është “faza e parë e dukshme” për kthimin e vendit në funksiononim normal.

“Megjithatë, danezët duhet të jenë të gatshëm për faktin se kufizimet e vendosura do të mbeten me muaj”, shtoi kryeministri.

Danimarka ishte një nga vendet e para në Evropë që ndërmori masa të rrepta që ta parandalojë përhapjen e virusit korona. Sipas të dhënave më të reja, në vend janë denoncuar gati 4.700 raste të të infektuarve dhe 200 persona të cilët i humbën jetë t e tyre nga kjo sëmundje./MIA